E-BIKE BATTERY SAFE MICHEL

Verkrijgbaar bij Bike today.          Prijs: 79,95€

Het begint weer kouder en natter te worden. Voor veel fietsbezitters een reden om minder vaak op de fiets te stappen of om de fiets in de winterstalling te zetten. Voor een E-bike accu vraagt dit om extra aandacht. Hetzelfde geldt voor degene die nog wel steeds zijn fiets fanatiek gebruikt en buiten in de kou stalt. Vrieskou zorgt ervoor dat de capaciteit van de accu afneemt. Het advies is in beide gevallen dan ook om de accu op een veilige, warme en droge plek te bewaren.
Daar schuilt ook direct een gevaar want een lithium ion accu is een onvoorspelbaar explosief product als deze tot ontbranding komt. Als de accu tot ontbranding komt is het vrijwel niet te blussen.

De Mirage Battery Safe Michel biedt hierin de oplossing. Het ontwerp is gemaakt van zware brandwerende stof die sterk genoeg is om de hitte tot 1200° en de hoge druk, die vrijkomen als een fietsaccu in de brand gaat, aan te kunnen. Tijdens een ontbranding van de accu zal er uit de Battery Safe Bag Michel veel zwarte rook ontsnappen, maar de omgeving blijft een allesvernietigend vuur bespaard. Op deze manier bergt u uw accu veilig op in deze winterse periode.

Nog enkele slimme tips voor het laden van een Lithium-ion accu:

  • Lees van tevoren de handleiding m.b.t. specifieke tips voor je accu.
  • Haal je accu van de lader als deze vol is (tenzij de fabrikant anders aangeeft). Dit verlengt de levensduur van de accu.
  • Stel je accu en lader niet bloot aan de vrieskou of volle zon, maar laad bij voorkeur op bij kamertemperatuur en bewaar je accu en lader ook op deze plek.
  • Gebruik je de accu weinig? Laad deze dan regelmatig op (minstens eens in de drie maanden). Een lithium ionaccu loopt langzaam leeg, waardoor de accu bij een te lage spanning kan beschadigen.
  • Is je accu gevallen, beschadigd of vervormd? Bewaar je accu dan niet binnenshuis en lever deze zo snel mogelijk in.
  • Gebruik rookmelders in de ruimte waar je je accu oplaadt.
  • Leg je accu tijdens het opladen op een vrije, stabiele en onbrandbare plek.
  • Laad je accu bij voorkeur overdag op.